bezár
 

irodalom

2010. 04. 21.
Darvasi László az újvidéki Prózafesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Darvasi László író a magyar vendég az újvidéki Prózafesztiválon, amelyet harmadik éve rendeznek meg tavasszal a szerbiai Vajdaság központjában.

prae.hu

Vickó Árpád, a modern magyar irodalom neves szerb fordítója elmondta az MTI-nek, hogy Darvasi László először látogat Újvidékre, reméli, hogy Berlinből a repülési zűrök miatt oda is ér, mert csütörtökön szerepelne a fesztiválon a szerb nyelven a múlt héten megjelent Szerezni egy nőt című, délszláv vonatkozású háborús novellákat tartalmazó kötetével.

A könyvet Vickó Árpád fordította és az Arhipelag kiadó gondozta, megjelenését a Magyar Könyv Alapítvány támogatta. A fesztiválon a meghívott szerzők fölolvasnak a művükből, s szerbül a szöveg nagy kivetítőn jelenik meg. Újvidék egyetemi város is, és Vickó Árpád találkozót szervezett Darvasi Lászlónak a magyar tanszék hallgatóival.

A prózaírók seregszemléjén ott lesz Claudio Magris trieszti olasz író, akinek több műve megjelent már szerbül, Muharem Bazdulj bosnyák és három szerb író: Dragoslav Mihajlovic, Mihajlo Pantic és Vladimir Pistalo - jegyezte meg Vickó Árpád.

Az Arhipelag Kiadó - mindkét író könyveinek gondozója - Claudio Magrisnak csütörtökön, Darvasi Lászlónak pedig pénteken szervez bemutatkozást Belgrádban, a Beopolis könyvesházban - tette hozzá a fordító.

Vickó Árpád jelenleg Szerb Antal szépirodalmi főművén, az 1934-ben megjelent A Pendragon legenda címűn dolgozik. Lefordította és idén már megjelent Konrád György Inga című könyve szerb nyelven. Tavaly Szerb Antal Utas és holdvilág, Konrád György Fenn a hegyen napfogyatkozáskor, Fenyvesi Ottó Válogatott versei és Lovas Ildikó Spanyol menyasszony című kötete látott napvilágot szerbül.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés