bezár
 

art&design

2010. 04. 20.
Százezren a Degas-tól Picassóig tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már több mint százezren tekinteték meg a Szépművészeti Múzeum Degas-tól Picassóig című kiállítását; a tárlat vasárnap zárna, de a múzeum tárgyal a kölcsönadó Puskin Múzeummal, hogy a remekművek még Budapesten maradhassanak - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t.

prae.hu

A január végén megnyílt tárlaton kiállított ötvenöt mű a francia festészetnek a 19. század közepétől a 20. század elejéig tartó időszakáról ad áttekintést.
A kiállításon az impresszionizmus, a 19. század utolsó évtizedének szimbolizmusa, a fauve-ok és a kubisták által fémjelzett első avantgárd mozgalmak fontosabb műveivel találkozhatnak a látogatók, többek között Courbet, Corot, Degas, Manet, Monet, Renoir, Gauguin, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Cézanne, Matisse és Picasso alkotásaival.

A budapesti kiállítás a 19-20. század fordulójának két kiváló orosz műgyűjtője, Ivan Morozov és Szergej Scsukin előtt is tiszteleg, a képek zöme ugyanis a két vagyonos moszkvai textilgyáros hajdani, világviszonylatban is rendkívül gazdag gyűjteményéből származik.

Bár a tárlat vasárnap bezárna, a Szépművészeti Múzeum tárgyalásokat folytat a kölcsönadó Puskin Múzeummal, hogy a remekművek még Budapesten maradhassanak - közölte az intézmény az MTI-vel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés