bezár
 

zene

2010. 04. 20.
Idén Presser dalát lehet előadni a Hangfoglaló Hétfőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén ismét megrendezik a Hangfoglaló Hétfő című versenyt általános és középiskolai diákok számára: május 10-én 11 órakor Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét kell előadni, később rögzíteni és feltölteni a netre. A győztes egymillió forint értékben hangszert, hangtechnikai eszközt vásárolhat.

prae.hu

Hangfoglaló Hétfőt tavaly rendezte meg először a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz). 2009. május 25-én ötvenöt iskolai csoport adta elő S. Nagy István és Máté Péter Zene nélkül mit érek én című szerzeményét, majd az erről kamerával készült felvételt feltöltötték a netre.

A győztes kaposváriak - több, mint hatszázan - fúvósok kíséretében adták elő a dalt.

Idén május 10-én 11 órakor Presser Gábor Neked írom a dalt című számát kell rögzíteni, majd május 17-ig feltölteni a hangfoglalo.indavideo.hu oldalra; a videókra június 17-ig lehet itt szavazni - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. A produkciókban közreműködhetnek tanárok, szülők, az iskola egykori diákjai is, zenekarok esetében négy, énekkarok esetében tizenkettő a minimum létszám.

Az öt legtöbb voksot begyűjtő produkció közül a zsűri - Presser Gábor, Hajós András, Czutor Zoltán, Ásztai Katalin (Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége), Andrásik Remo (Hanosz) - választja ki a legjobbat. A nyertes 1 millió forint értékben kap hangszert vagy hangtechnikai berendezést, igénye szerint.

A versenyt beindító Hanosz hangsúlyozza: Magyarországon egyre kevesebben foglalkoznak énekléssel, zenéléssel, és ezen változtatni kell, hiszen a zenetanulás rendkívül kedvezően hat a gyerekek és ifjúkorúak személyiségfejlődésére.

A kezdeményezés Ausztráliából indult Music Monday címmel; a 2008-as amerikai versenyen 700 ezer diák vett részt. Magyarországon a középiskolásoknak csupán 10 százaléka tanul vagy játszik valamilyen hangszeren; ez az arány lényegesen alacsonyabb az európai átlagnál, miközben az Egyesült Államokban 50 százalék.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés