bezár
 

art&design

2010. 04. 19.
Hajdúböszörmény - A festők városa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hónap elején Sántha Antal képzőművészeti magángyűjteményéből Hajdúböszörmény - A festők városa címen nyílt kiállítás, ahol a város egykori és jelenlegi festői állítottak. A tárlat még öt napig látható.

Sántha Antal egyedülálló képzőművészeti magángyűjteményéből nyílt kiállítás április 1-én Hajdúböszörményben. Ez a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepről is ismert város történetében az első olyan 100 évet átfogó tárlat, amely a város történetének legmeghatározóbb böszörményi vonatkozású festőit igyekszik bemutatni egy-egy munkával fémjelezve a képzőművészek munkásságát.
Hajdúböszörmény - A festők városa

A kiállított művek egytől egyik az utóbbi száz év alkotásai. A XX. század elejétől napjainkig tekinthetjük végig a helyi vonatkozású alkotásokat. A koncepció abszolút a festőkre koncentrált, a magángyűjtő ugyanis nem érezte céljának, hogy a kortárs képzőművészeti technikákat is bevonja a kiállítás anyagába, inkább a festészetben törekedett a teljességre.

A kiállítás alkalmából a tárlattal azonos címen album is megjelent, amelyben a kiállított képek, valamint az alkotók portréi és életrajzai  is megtalálhatók. A tárlat ingyenesen megtekinthető április 23-ig a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központ emeleti galériájában és kiállítótermében.

prae.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés