bezár
 

irodalom

2010. 04. 16.
Nagy László vers- és prózamondó találkozó Ajkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy László vers- és prózamondó találkozót rendeznek szombaton és vasárnap Ajkán; a Himnusz minden időben című versenyre ötvenen jelentkeztek.

prae.hu

A megmérettetésre az ország legkülönbözőbb vidékeiről érkeznek hetedik és nyolcadik osztályos általános iskolások, középiskolások és felnőttek, öten a Vajdaságból, Szabadkáról és Topolyáról - tájékoztatta Bábics Valéria, a rendezvényt szervező ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ megbízott igazgatója az MTI-t.

A versmondó verseny első fordulója szombaton lesz, majd vasárnap 10 órától folytatják, és várhatóan 13 órakor hirdet eredményt a zsűri, amelynek elnöke Fehér Ildikó, a Színházművészeti Egyetem tanára.

Szombaton a versmondók, a zsűri és az érdeklődők buszokkal és autókkal a közeli Iszkázra, Nagy László szülőfalujába kirándulnak, ahol megkoszorúzzák a költő emléktábláját, majd az emlékműsorban fellép Kátai Mihály énekmondó, Falusi Márton költő és több versmondó. Az 1978-ban elhunyt Kossuth-díjas költő idén lenne 85 éves.

A szombati ajkai programokon és az iszkázi megemlékezésen jelen lesz Nagy László testvére, Ágh István költő, illetve fia, Nagy András is. A rendezvény társszervezője a Nagy László Szellemi Öröksége alapítvány.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés