bezár
 

irodalom

2010. 04. 16.
Átalakul az Új Forrás című irodalmi lap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átalakul a Tatabányán szerkesztett irodalmi folyóirat, az idén negyvenegy éves Új Forrás - mondta el a lap új főszerkesztője az MTI-nek.

prae.hu

Az évente tíz számmal jelentkező, ezer példányban kiadott folyóirat szerkesztését Monostori Imre nyugdíjba vonuló könyvtárigazgatótól és irodalomtörténésztől Jász Attila költő, esszéíró veszi át.

Mint elmondta, tervei szerint újra lesznek a lapban fordítások, megjelennek új témák, elemzések filmművészetről és zenéről, rendszeresen foglalkoznának ökológiai kérdésekkel, emellett az esszé műfaját erősítenék a lap hagyományainak megfelelően, és rendszeresen közölnék fiatal szerzők műveit.

További újdonság a tematikus összeállítások megjelenése; az áprilisi szám a költészet köré szerveződik, májusban a nő lesz a lap témája, további összeállítást szentelnek a bűnügyi irodalomnak, ezen belül is a megújult magyar és skandináv kriminek.

A megújulás formai jegyeket is érint, modernebb, maibb tördelés és világosabb szerkezet jellemzi az átalakuló folyóiratot, amelynek új szerkesztője Szénási Zoltán irodalomtörténész.

Monostori Imre főmunkatársként marad kapcsolatban a lappal, Wehner Tibor és Kovács Lajos továbbra is munkatársként vesz részt a kiadvány szerkesztésében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés