bezár
 

art&design

2010. 04. 16.
Paint up! Visualpower virtuális-épületfestő verseny
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visualpower virtuális-épületfestő verseny címmel egyedülálló pályázatot hirdetett animáció- és mozgóképkészítőknek a Visualpower Kft. a Magyar Nemzeti Galéria közreműködésével.

A nyílt versenyen bárki részt vehet, aki ki szeretné próbálni a hazánkban még kevésbé ismert architekturális vetítés műfaját. A pályázat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen azoknak, akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra olyan alternatív irányzatában való megmérettetésre, mint a virtuális-épületfestés. A Magyar Nemzeti Galéria "B" épületének középső homlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályaműveket 2010. május 21-ig kell eljuttatni a kiírónak.
Paint Up!
A verseny döntőjét, amelybe a legjobb 12 pályaművet a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri választja be, június 19-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg a Magyar Nemzeti Galériában. Egyedi, óriás fényerejű projektorok segítségével mutatják be a közönségnek az előzsűrizés során kiválasztott 12 legjobb pályaművet, és ezen az éjszakán eredményt is hirdetnek. A kiíró cég szakmai segítőtársa az architekturális vetítéseiről ismert világhírű Bordos.ArtWorks művészcsoport (Bordos-Kovács-Vicsek), akiknek a nevéhez fűződik többek között, a dubai Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású 3d animáció.

A pályázattal kapcsolatban minden információ elérhető a pályázat honlapján, a http://paintup.visualpower.hu oldalon.
Paint Up!
Fotók: A mellékelt felvételeket a pályázatot kiíró cég a helyszíni technikai próba során készítette, a technikai paraméterek felmérésére, illetve a várható látvány demonstrálására.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés