bezár
 

zene

2010. 04. 14.
Csütörtöktől nemzetközi gitárfesztivál Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Botos Fusion Project lesz a csütörtökön kezdődő XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál gálaestjének fellépője, a vasárnapig tartó esemény gerincét klasszikus koncertek, dzsessz és flamenco estek, valamint és mesterkurzusok adják.

prae.hu

A négynapos fesztiválon délelőttönként és délutánonként a neves előadók mesterkurzusokat tartanak, esténként pedig az egyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Termében és a Millenniumi Kávéházban koncerteznek – mondta az eseményt 1999-ben életre hívó Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző szerdán az MTI-nek.

A fesztivál sztárvendége Botos József és Botos Gyula, akik Botos Fusion Project néven koncerteznek vasárnap este. A magyarországi roma dzsessz legkiemelkedőbb képviselőitől klasszikus darabokat is hallhat majd a közönség – árulta el Pavlovits Dávid.

Igazi kuriózumnak ígérkezik a csütörtöki nyitókoncert, amelyen a magyar Barta Gábor is zenél majd. A zongoraművésztől olyan darabokat hallhatnak majd, amelyek gitárátiratban váltak ismertté, most azonban az eredeti változat szólal meg.

A színpadra lép a több nemzetközi versenyt nyert fiatal spanyol gitárvirtuóz, Andrea Gonzalez és az egy hónapja Újvidéken megrendezett klasszikusgitár világversenyen (World Classical Guitar Competition) első helyezést elért Seres Borbála.

A programok között már szintén hagyománnyá vált egy nemzetközi zeneakadémiai diáktalálkozó, ahol elsősorban kelet-közép-európai zeneakadémiák gitárszakos hallgatói délutáni koncerteken mutatkoznak be. Az ingyenes fellépéseken játszanak az újvidéki konzervatórium növendékei, a szegedi zeneművészeti kar hallgatói és Roth Ede tanítványai.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés