bezár
 

színház

2010. 04. 12.
Mácsai Pált és Méhes Lászlót igazgatónak javasolják
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Méhes Lászlót a József Attila Színház igazgatójának, Mácsai Pált pedig az Örkény István Színház igazgatójának javasolja a Főpolgármesteri Kabinet a kinevezésekről határozó Fővárosi Közgyűlés számára.

Szkéné színház

A testület a szakmai zsűrik véleményével egyetértve javasolja a két színházigazgató kinevezését a közgyűlésnek - tájékoztatta Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója a kabinet hétfői üléséről az MTI-t.

A József Attila Színház igazgatói feladataira egyedüli indulóként a jelenlegi főrendező, Méhes László pályázott, akinek programját az előzetesen felkért szakmai zsűri értékelte és egybehangzóan támogatta. A teátrum jelenlegi vezetője, Léner Péter nyugdíjba vonul, az új igazgató 2010. július 1-jétől 2015. január 1-jéig töltheti be posztját.

Az Örkény István Színház vezetéséért két pályázó indult. A szakmai bizottság hét egyhangú szavazattal Mácsai Pál jelenlegi direktor pályázatát támogatta, ő ugyancsak 2010. július 1-jétől 2015. január 1-jéig vezetheti a színházat. Az Örkény István Színház korábban a Madách Színház kamaraszínházaként működött, önálló intézménnyé a Főváros Közgyűlés tavaly októberi egyhangú döntésével vált.

A szakmai zsűrikbe mindkét esetben az előadóművészeti tanács delegált színházi szakembereket, és helyet kapott bennük a kulturális bizottság szocialista és fideszes alelnöke is. A szakmai zsűrik egyhangú döntést hoztak, a Főpolgármesteri Kabinet e döntések megerősítésére kéri a Fővárosi Közgyűlést - mondta a kommunikációs igazgató.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés