bezár
 

film

2010. 04. 12.
Steve Carell a Titánokkal csatázott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fej-fej mellet futott be a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistán a Steve Carell sztárkomikus főszereplésével készült Párterápia című vígjáték és a második hete játszott Titánok harca című fantázia-kalandfilm.

prae.hu

A stúdiók előzetes becslése alapján a Páterápia 27,1 millió dolláros (5,3 milliárd forintos) bevétellel debütált, míg a Titánok harcára 26,9 millió dollárért (5,25 milliárd forintért) váltottak jegyet az észak-amerikai nézők, de ez olyan kis különbség, hogy csak a hétfői nap folyamán, a végleges adatok tükrében derül ki, hogy valójában melyik produkció kerekedett a másik fölé.

A boxoffice-elemzők szerint rendkívül ritka, hogy két film ennyire csekély eltéréssel érjen a finisbe, a nézők rendszerint egyértelműen leteszik a voksukat egy produkció mellé.

A heti lista vezető szerepe azért fontos egy stúdiónak, mivel a következő héten ebből a pozícióból reklámozhatja a filmjét, amiből jócskán profitálhat a jegypénztáraknál.

Paul Dergarabedian a hollywood.com boxoffice-szakértője azonban arra is rámutatott, hogy az előzetes becslések alapján vasárnap kiadott kasszasikerlista mégis nagy jelentőséggel bír, mivel sokan könyvelik el azt az eredményt végeredményként, és internet ide vagy oda, a hétfői frissítésnek már nincs akkora befolyása a nézőkre.

A lista harmadik helyét az Így neveld a sárkányodat című 3D-s animáció foglalta el 25,4 millió dolláros (5 milliárd forintos) eredménnyel, a negyedik Tyler Perry Why Did I Get Married Too című vígjátéka lett 11 millióval (2,1 milliárd forinttal), az ötödik pedig Az utolsó dal című dráma 10 millióval (1,9 milliárd forinttal).

A nemzetközi moziporondon ugyanakkor egyértelmű volt a Titánok sikere: 31 országban 54 millió dollárt (10,5 milliárd forintot) keresett a mitológiai kalandfilm. A produkcióra a bemutatása óta eltelt tíz nap alatt Észak-Amerikában 110,5 millió dollárért (21,5 milliárd forintért), a világ más tájain pedig 119,2 millió dollárért (23,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés