bezár
 

art&design

2010. 04. 12.
Light by night - Kiállítást rendez a Cékl'art
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi pályamunkák is helyet kapnak a Cékl'art csoport szombaton nyíló Light by night című kiállításán a budapesti Gozsdu Udvarban.

prae.hu

Az este 7 órakor kezdődő megnyitót divatperformansz színesíti, az április 30-ig látogatható tárlaton az érdeklődők 82 művész 175 műalkotását tekinthetik meg. Az alkotásokat a közönség a kiállítás ideje alatt meg is vásárolhatja.

A Cékl'art ötödik nemzetközi művészeti mustráján minden eddiginél több jelentkező volt. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagja Spengler Katalin és Pados Gábor műgyűjtő, Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézetének vezetője, Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum - Kortátrs Művészeti Múzeum igazgatója és Kozma Zsolt művészeti szakújságíró volt - közölte Szenoner Noémi, a mustra egyik szervezője az MTI-vel.

A 2006 óta évente megrendezett képző- és iparművészeti mustra a hivatalos fórumokon túl közvetlen kapcsolódási pontokat akar kialakítani a művész és a befogadó között. A projekt vállalt feladata, hogy a hagyományos kiállítási helyeken szokatlan megjelenési formák és felületek kialakításával a kortárs képző- és iparművészetet élővé és a mindennapok részévé emelje. A tematikus kiállítás-sorozat megálmodói Szenoner Noémi és Nyulasi Lili, céljuk a fiatal, pályakezdő alkotók támogatása.

A kiállított művekből katalógus készül, amelyet a www.ceklart.com internetes portálon is megtekinthetnek az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés