bezár
 

színház

2010. 04. 11.
Rendőr írta musical-ősbemutató Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója írta és játssza Noé főszerepét abban a musicalben, amelynek ősbemutatóját péntek este tartották a miskolci Művészetek Házában.

Az Albert Tamás rendőr-százados által írt Noé Bárkája, avagy az özönvíz legendája című darab a Musical Műhely Miskolc társulatának színházi produkciója. A musical a klasszikus bibliai történetet dolgozza fel, modern felfogásban. A legendát aláfestő muzsika ugyanis tartalmaz például rock és rap elemeket is.

A darab érdekessége, hogy a forgatókönyvet és a zeneszerzést a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának főnyomozója jegyzi. Emellett kuriózum, hogy a nyomozó felesége (Koldus), és kislánya (Tigris) is fellép a musicalben. Sőt a sminkmester szerepét Vozár Viktória rendőr-törzszászlós a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozója kapta - mondta el Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek.

A két felvonásos és 43 szereplőt felvonultató előadást a Miskolci Nemzeti Színház Déryné díjas színművésze, Fandl Ferenc rendezte.

A tervek szerint a darabot Borsod megye több pontján is bemutatják a következő időszakban.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés