bezár
 

irodalom

2010. 04. 09.
Sci-fi írók a Tanulmánytárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Neves sci-fi írókkal és műfordítókkal is találkozhatnak az érdeklődők a 2010. MúzeumOdüsszeia elnevezésű programon a XI. kerületi Műszaki Tanulmánytárban szombaton.

prae.hu

Az eseményen a Magyar Írószövetség SF Irodalmi Szakosztálya mutatkozik be a tanulmánytár látogatóinak, akik a Galaktika és az Új Galaxis folyóiratok szerkesztőivel és szerzőivel is találkozhatnak - közölte Domonkos Csaba sajtóreferens az MTI-vel. A számítástechnikai gyűjteményben minden órában szakmai tárlatvezetésen vehet részt a közönség 10 órától, 11 órától pedig Charles Simonyi, a meta-utazó című filmet tekinthetik meg.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) űrhajózási gyűjteményének és tárgyainak történetéről Szabó Attila főmuzeológus mesél 14 órától, a számítástechnikai gyűjteményt Képes Gábor muzeológus, író mutatja be.

Galántai Zoltán író, tudománytörténész Az igazi űrodisszeia: az űrkutatás tendenciái címmel tart előadást, majd Kasztovszky Béla író, villamosmérnök, a régi Galaktika folyóirat szerzője arról beszél, hogyan látták a jövőt a régi Galaktikában.

A közönség beszélgetést hallhat Szélesi Sándor íróval, akit 2007-ben Európa legjobb sci-fi írójának választottak, bemutatkozik a Galaktika, az Új Galaxis folyóirat, de a Magyar Írószövetség SF Szakosztályának tagjai is várják az érdeklődők kérdéseit. A gyerekeket játékos tárgyfelismerés és sci-fi kvíz szórakoztatja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés