bezár
 

art&design

2010. 04. 09.
Művésznegyed épülhet Újbudán uniós forrásból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Művésznegyed, kulturális központ épülhet Újbuda szívében európai uniós forrásból, miután a Közép-magyarországi Régió Fejlesztési Tanács döntése értelmében a XI. kerület több mint félmilliárd forintot nyert el egy pályázaton.

prae.hu

Az MTI értesülése szerint a júliusban kezdődő, jövő decemberig tartó városrész-fejlesztési programra a napokban csaknem 565 millió forintot ítélt meg a fejlesztési tanács.

Újbuda önkormányzata a Bartók Béla út Szent Gellért tér és Móricz Zsigmond tér közötti szakaszán, valamint a Gárdonyi-szobor körüli utcákban alakítana ki kulturális városnegyedet kávézókkal, éttermekkel, galériákkal, könyvesboltokkal, antikváriumokkal és a jelenleginél több zöldterülettel.

A projekt céljai között van egyebek mellett egy helytörténeti múzeum létrehozása, újabb kulturális és kereskedelmi célú üzletek kialakítása és a környező épületek megújítása. Ez utóbbihoz a kerület már hozzá is kezdett, ennek keretében a Gárdonyi-szobor környékén 60 millió forint önkormányzati támogatással elkészült több épület homlokzatfelújítása.
A kulturális városközpontprojekthez illő egységes arculat kialakításáért az önkormányzat tervezőkkel színdinamika-tervet készíttetett, melyben a homlokzatok színét írták elő.

Több éve ígérik az egykori Hadik kávéház felújítását is a Gárdonyi-szobor melletti téren, de a munkálatok még mindig nem fejeződtek be.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés