bezár
 

film

2010. 04. 08.
A Polanski elleni eljárás megszüntetését kérvényezték
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Roman Polanski elleni eljárás megszüntetését kérvényezték a sztárrendező ügyvédei egy Los Angeles-i fellebbviteli bíróságon.

prae.hu

A hét elején benyújtott huszonnégyoldalas indítvány szerint az ügyben eljárási hiba gyanúja áll fenn. Emellett a védők Svájcban háziőrizetben lévő védencük anyagi gondjaira is hivatkoznak: jelenleg ugyanis Polanskinak semmilyen kereseti lehetősége nincs.

A Los Angeles-i ügyészség 32 évvel ezelőtt egy 13 éves lány sérelmére elkövetett liliomtiprás miatt akarja felelősségre vonni a rendezőt, mivel a férfi annak idején 42 napos elzárás után Franciaországba szökött az ítélethirdetés elől.

A svájci hatóságok tavaly szeptemberben tartóztatták le a 76 éves Polanskit nemzetközi elfogatóparancs alapján. A rendező 69 napot töltött rács mögött, mielőtt házi őrizetbe helyezték gstaadi alpesi nyaralójában. A svájciak az év elejére ígértek döntést kiadatása ügyében, ám közben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy csak akkor adják ki az Egyesült Államoknak, ha kiderül, hogy hat hónapnál hosszabb börtönbüntetés vár rá.

A rendező ügyvédeinek előző kérvényeit, amely arra irányultak, hogy az ügyet Polanski távollétében tárgyalják, illetve a 32 évvel ezelőtti eljárás hibái miatt töröljék azt, korábban elutasította a Los Angeles-i bíróság.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés