bezár
 

zene

2010. 04. 07.
Goldie és az Epica is fellép a Hegyalján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A brit elektronikus zene két fontos szereplője, a Groove Armada és Goldie, valamint a szimfonikus metált képviselő holland Epica is fellép az idei Hegyalja Fesztiválon, amely július 14. és 18. között lesz Tokajban - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

prae.hu

Andy Cato és Tom Findlay duója, a Groove Armada Magyarországon először élőben a tokaji fesztiválon ad koncertet. Az elektronikus zenét játszó csapat 2001-es Superstylin' című számával alapozta meg hírnevét, de a már-már klasszikusnak tekinthető My Friend is elhangzik a Hegyalja nagyszínpadán. A Groove Armada idén megjelent Black Light című albuma anyagát is elhozza Tokajba.

Goldie, aki annak idején a Trainspotting című filmzene-albumon is szerepelt, MC Justice-szal érkezik a Hegyaljára. A projekt Memoirs of an Afterlife című lemeze tavaly jelent meg. Fellép a fesztiválon Krafty Kuts dj is, aki karrierje kezdetén a Gimme The Funk című dallal vált ismertté, később pedig a Bass Phenomenon című anyaggal aratott nagy sikert.
A gothic vagy szimfonikus metált képviselő holland Epica The Divine Conspiracy című, 2007-ben megjelent lemezével futott be. A csapatot nemcsak remek zenéje, hanem gyönyörű mezzoszoprán hangú énekesnője, Simone Simons miatt is érdemes megnézni.

A Hegyalja magyar fellépői között lesz Ákos, a Bëlga, a Subscribe, a Turbo, a Fish!, az Óriás, a Kowalsky meg a Vega, az Insane, a Road, az Isten Háta Mögött, a Neck Sprain, a The Idoru, a Colorstar, a Neo, a The Kolin, az Irie Maffia, a Zuboly, a Goulash Exotica és a Barabás Lőrinc Eklektric is.

A fesztivál szervezői korábban már bejelentették, hogy a Hegyalján koncertet ad a Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, a Disco Ensemble, az Illdisposed, valamint a Tátrai Band, az Ektomorf, a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Tankcsapda, a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band és a Kiscsillag.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés