bezár
 

irodalom

2010. 04. 07.
Újra kiadták Londonban az Érett nők dicséretét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Stephen Vizinczey magyar születésű brit író Érett nők dicsérete című regényét 20 év után újra kiadta a Penguin Press Modern Klasszikusok sorozatában; a kötetet a szerző jelenlétében mutatják be a Londoni Magyar Kulturális Központban csütörtökön.

prae.hu

A nemzetközi bestsellerré lett könyv először 1965-ben jelent meg, azóta több mint ötmillió példány fogyott belőle világszerte. 1978-ban azonos címmel film is készült belőle.

A regény megindító őszinteséggel mesél arról, hogyan válik egy fiatal fiú férfivá az idősebb nők karjai között, hogyan menekülnek a szerelmesek a világ elől a hálószobába - foglalta össze röviden a történetet Nagy Natália, a londoni intézet sajtótitkára.

A szerző Vizinczey István Kálózon született 1933-ban. Lukács György tanítványaként az ELTE-n esztétikát hallgatott, elvégezte a színművészeti főiskolát, és már fiatalon nevet szerzett magának mint költő és drámaíró. Három színdarabját tiltották be. Részt vett az 1956-os forradalomban, majd Kanadába menekült, ahol forgatókönyveket írt és az Exchange című irodalmi magazint szerkesztette. Stephen Vizinczey 1966-ban költözött Londonba, és azóta is ott él.

Az esten az író könyvéről, Magyarországról és a magyar irodalomról beszélget Rosie Goldsmith-szel, aki a nemzetközi irodalom egyik vezető szakértője az angol médiában - jegyezte meg Nagy Natália.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés