bezár
 

film

2010. 04. 06.
Soderbergh színdarabot és filmet is rendezett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemcsak színdarabot, hanem filmet is rendezett egy füst alatt Steven Soderbergh Oscar-díjas hollywoodi filmes Ausztráliában, mikor tavaly egy sydneyi színházi társulatnál vendégeskedett.

prae.hu

A Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő és drámaíró férje, Andrew Upton vezette Sydney Theatre Company a Tot Mom című darab színrevitelére kérte fel Soderberghet. A drámát tavaly decemberben mutatták be nagy sikerrel, és idén februárig játszották, ám mint hétfőn a társulat szóvivője elárulta, a színészek a próbafolyamattal párhuzamosan egy film forgatásában is részt vettek.

Soderbergh már el is küldte a produkció első vágott változatát Blanchettéknek, akiket elbűvölt a "titokban" felvett film. Az improvizált vígjáték a The Last Time I Saw Michael Gregg címet kapta, és történetéről bárki könnyen a színésznőre és férjére asszociálhatna, hiszen egy elragadó párról szól, akik egy sydneyi színtársulatot igazgatnak.

A film egyik főszereplője, Rhys Muldoon ugyanakkor egy helyi napilapban hangsúlyozta: nem az volt a cél, hogy kifigurázzák a társulatot, így például az általa alakított karakter rabiátus és nőfaló temperamentuma még köszönőviszonyban sincs Uptonéval, akivel esetleg azonosítani lehetne.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés