bezár
 

zene

2010. 04. 05.
Jótékonysági körútra Malawiba érkezett Madonna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jótékonysági körútra Malawiba érkezett hétfőn Madonna.

prae.hu

Az amerikai popdíva által alapított Raising Malawi nevű alapítvány közleménye szerint Madonna hétfőn felkeresi a fővárostól Lilongwétól nyugatra fekvő millenniumi falut, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezet kezdeményezésére hoztak létre. Az amerikai popsztárt a falulátogatásra elkíséri a neves közgazdász, Jeffrey Sachs, aki az ENSZ-kezdeményezés mentora.

Madonna kedden fogja lerakni az alapkövét a Raising Malawi Akadémia elnevezésű lányiskolának. Az énekesnő 15 millió dollárt áldoz az iskolára, amely a tervek szerint 2011-ben készül el a fővárostól, Lilongwétől 10 kilométerre fekvő Chinkotában.

Az új akadémián az ország 28 körzetéből ötszáz diák tanulhat majd. Az iskola hasonló lesz Oprah Winfrey Dél-Afrikában alapított leányiskolájához, a tanított tantárgyak közül a matematikára és a természettudományokra helyezik majd a hangsúlyt.

Madonna 2006-ban, első látogatása után hozta létre a Raising Malawi nevű alapítványt, amely élelmezéssel, oktatással és orvosi ellátással igyekszik segíteni az egyik legszegényebb és az AIDS által leginkább sújtott afrikai ország lakóin. A 12 milliós Malawiban közel 500 ezer gyerek vesztette el legalább egy szülőjét
az AIDS miatt. Madonna négy gyermeke közül kettőt szintén Malawiból fogadott örökbe.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés