bezár
 

zene

2010. 04. 03.
Armel Operaverseny - megszületett az első forduló eredménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Armel Operaverseny és Fesztivál budapesti első fordulója – a hagyományoknak megfelelően – három napon keresztül zajlott a budapesti Francia Intézetben március 30. és április 1. között.

prae.hu

A két fős zsűri – Pál Tamás, karmester és Michael Capasso, a New York-i Dicapo Opera Theatre igazgatója – kilenc énekest juttatott tovább a szegedi második fordulóba, melyre 2010. májusában kerül majd sor. Itt a versenyzők már a darabok rendezőinek, szerzőinek, s a partneroperaházak képviselőinek mutatkozhatnak be.

Michael Capasso és Pál Tamás (Réthei-Prikkel fotója)

Magyar versenyzőink közül hét énekes készülhet a második fordulóra, a külföldiek közül pedig az Olaszországból érkezett Parra Simona és a szerb származású Natasa Sibalic jutott tovább.

Az idei verseny hazai első fordulóján rendkívül magas számban képviseltették magukat a nem magyar nemzetiségű versenyzők. Többen érkeztek Romániából és Szerbiából, valamint Svédországból. A Tutino darab (A szolga) versenyszerepére jelölt szerb énekesnő pedig Portugáliából utazott Budapestre a verseny kedvéért.

Az Operaverseny öt első fordulós helyszíne közül a soron következő a moszkvai Galina Visnyevszkaja Opera Center, itt jövő hét elején – április 5-6-án válogat a jelentkezők közül Galina Visnyevszkaja, a moszkvai opera center alapító-névadója és művészeti vezetője valamint Kesselyák Gergely, a Magyar Állami Operaház karmester-rendezője.

A verseny első fordulós válogatásai 2010-ben is öt helyszínen zajlanak világszerte. Április folyamán a moszkvai helyszínt Párizs (Opéra de la Bastille), New York (Dicapo Opera Theatre) és a norvégiai Bergen (Den Nye Opera) követi majd. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés