bezár
 

film

2010. 04. 02.
Perzsa Macskák Party – egy iráni zenekar koncertje a Titanic Fesztiválon!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Perzsa Macskák Party – egy iráni zenekar koncertje a Titanic Fesztiválon! A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál mindig is híres volt erős zenei szekciójáról, de a 2010. április 8 - 18. között megtekinthető aktuális kínálat a szokásosnál is izgalmasabbnak ígérkezik – ráadásul egy különleges buli is tartozik hozzá április 13-án este, egy iráni és egy magyar együttes koncertjével.

prae.hu

A Zene mindenkinek szekció programjából a dokumentumfilmek (Blur – No Distance Left To Run, The White Stripes – Under Great White Northern Lights, All Tomorrow’s Parties) és Iványi Marcell táncfilmje, a Lélektánc mellett kiemelkedik a 2009-es Cannes-i Fesztivál zsűrijének különdíját elnyerő Perzsa macskák című iráni film. Bahman Ghobadi engedély nélkül forgatott doku-fikciós munkája mai teheráni fiatalokról mesél, akik könnyűzenét szeretnének játszani, csakhogy az az iszlám forradalom óta lényegében tiltólistán van Iránban.

A film főszereplő szerelmespárja, Ashkan Koshanejad és Negar Shaghaghi önmagukat alakítják, saját háttértörténetükkel. A gitáron és billentyűs hangszereken egyformán kompetens dalszerző-énekes Ash és barátnője friss indie-rock együttest alakítanak, amihez zenésztársakat keresnek, miközben egyéb zenei stílusokban próbálkozó fiatalok, például metalisták és rapperek körében is megfordulnak – a titkos próbák és koncertek hangszigetelt pincékben zajlanak. Ash Koosha és Negar a kalandos forgatás után rögtön elhagyták Iránt, és Nagy-Britanniában kaptak menedékjogot. Zenekaruk, a Take It Easy Hospital – a filmzenelemezen való szereplés és a még Iránban rögzített demókból összeállított Human Jungle című hétszámos EP után – 2010-ben jelentkezik első albumával.

A Titanic Fesztiválon a Perzsa macskák című film április 12-én 21 órától a Toldi moziban, április 13-án 16.15-től pedig az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható. A magyar közönség élőben is találkozhat a főszereplőkkel, ugyanis az öttagú felállásban érkező Take It Easy Hospital – egy londoni és egy New York-i állomás között – Budapestre is ellátogat, hogy fellépjen a Titanic buliján, a Perzsa Macskák party-n, április 13-án, kedden 21 órától a Gödör klubban!

A koncert előzenekari posztján egy szintén nem mindennapi produkció lép fel: két jeles magyar dalszerző-gitáros-énekes-frontember, Bérczesi Róbert (Hiperkarma) és Nemes András (Pluto) közös új formációja, a négytagú rockfelállásban színpadra lépő Biorobot.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál és a Gödör bemutatja:
PERZSA MACSKÁK PARTY
Take It Easy Hospital (Irán) + Biorobot
Gödör Klub, április 13. kedd, 21 órától
belépőjegy: 1000 Ft
(a Toldi és Uránia mozikban Perzsa macskák-mozijeggyel elővételben csak 800 Ft)
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés