bezár
 

film

2010. 03. 29.
London River a Helyzetek és Gyakorlatok Fesztivál műsorán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
London River a Helyzetek és Gyakorlatok Fesztivál műsorán A Filmklik alternatív filmforgalmazási pályázatának egyik nyerteseként a Film.hu és az Odeon támogatásával működő AtomFilm csoport a London River című filmmel hódítja meg a hazai nézőket.

prae.hu

Ousmant és Mrs. Sommerst a közös sorsuk hozta össze Londonban. Nem akartak egymással találkozni, mivel nemhogy vallásuk, de anyanyelvük sem közös. Egyetlen érdek hozta őket össze Európa legnagyobb városában, hogy megtalálják elveszettnek hitt gyermekeiket. Nehéz feladat és kétségbeejtő főleg olyan időkben, amikor a terrortámadások mindennapossá váltak a nagyvárosokban. Ousman és Mrs. Sommers vallási háttere a lehető legkülönbözőbb. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, hamar megtanulnak együtt örülni, félni, reménykedni, hinni, bizakodni és ami a legfontosabb megbízni egy idegenben.

Rachid Bouchareb rendező alkotása nagyon pontos és éles képet ad nekünk az elfogadás és megértés folyamatáról, valamint érzékeny filmjével rávilágít arra, hogy az átjárható világban egyre égetőbb szükség van a toleranciára.
London River a Helyzetek és Gyakorlatok Fesztivál műsorán
A London River hivatalos bemutatója április 12-én lesz, de március 31-én este 7 órakor a Toldi moziban, a Helyzetek és Gyakorlatok Fesztivál keretein belül kerül először levetítésre a film.

A film hivatalos magyar nyelvű honlapja: www.londonriverthemovie.hu

Az oldal két hét múlva a www.londonriver.hu címen is elérhetővé válik.




nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés