bezár
 

építészet

2010. 03. 27.
Közgyűlést tartott a Magyar Művészeti Akadémia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megtartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia. A testület 12 új tagot hívott rendes tagjai sorába és újjáválasztotta vezető testületeit. Az idei akadémiai aranyérmet Csete György építésznek ítélték. Az új ügyvezető elnök Fekete György belsőépítész lett.

prae.hu

2010. március 27-én a Magyar Kultúra Alapítvány székházában tartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia. A testület megtárgyalta az elmúlt évről készített beszámolókat és elfogadta a 2010-re szóló szakmai és pénzügyi tervet. A tervekkel összefüggésben a közgyűlés levelet fogadott el a magyar kultúra jövőjéről és a művészeti élet fejlesztéséről, melyet minden érintett és illetékes művészeti, társadalmi és politikai szervezetnek meg kíván küldeni.

A tagozatok javaslatára a közgyűlés 12 művésznek ajánlotta fel a rendes tagságot, majd az elnökség ajánlásával döntött az idei akadémiai aranyérem sorsáról. Ezt az elismerést ebben az évben Csete György építésznek ítélte a testület. Az aranyérem és az új tagok okleveleinek átadására május elején kerül majd sor.

A közgyűlésen az alapszabály előírása szerint megtörtént a háromévenkénti tisztújítás is. Az MMA elnökének ismét Makovecz Imre építészt választották. Az új ügyvezető elnök Fekete György belsőépítész lett, aki ezt a tisztséget egyelőre csak egy évre vállalta el. Az elnökség további tagjai: Ács Margit író, Dubrovay László zeneszerző, Ferencz István építész, belsőépítész, Finta József dr. építész, Orosz István grafikusművész, Sára Sándor filmrendező, Szemadám György festőművész. A felügyelő bizottság tagjai: Dévényi Sándor építész, Jankovics Marcell filmrendező és Somogyi Győző festőművész.

Kiadó: Magyar Művészeti Akadémia
OS
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés