bezár
 

irodalom

2010. 03. 26.
A legidétlenebb könyvcím
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gazdasági válság ugyan hatással lehet a könyvkiadásra, a furcsa című kötetekből azonban így sincs hiány, 2009 legidétlenebbjének a Horgolt kalandok hiberbolikus síkokkal címűt választották.

prae.hu

A második helyen a What Kind of Bean is this Chihuahua? - vagyis a Mégis milyen Bab ez a csivava? - végzett, a mesekönyv egy Bab nevű csivava történetét meséli el. Kalandjai során az állat megismerkedik névrokonaival: babszemmel, kávébabbal és a többiekkel.

A harmadik a Collectible Spoons of the Third Reich, azaz A harmadik birodalom gyűjtenivaló kanalai végzett az olvasók szavazatai alapján.

Lemaradt a dobogóról, de így sem kell szégyenkeznie az Afterthoughts of a Worm Hunter (Egy féregvadász megkésett gondolatai) című kötet.

A TheBookseller.com oldalán zajló szavazáson a Governing Lethal Behavior in Autonomous Robots, vagyis az Önálló robotok végzetes viselkedésének kordában tartása lett az ötödik, míg a hatodik helyet a The Changing World of Inflammatory Bowel Disease, azaz A gyulladásos bélbetegségek változó világa érdemelte ki a szavazóktól.

A Bookseller magazin képviselője szerint a győztes Crocheting Adventures with Hyperbolic Planes (Horgolt kalandok hiperbolikus síkokkal) - amely kézimunka segítségével magyarázza el a nem-euklideszi geometria bizonyos kérdéseit - végig a verseny élén állt, noha a kiskanalas harmadik birodalomnak is erős támogatottsága volt. Horace Bent ugyanakkor megérdemeltnek tartja Daina Taimina könyvének győzelmét.

Idén 4500-an szavaztak, ennél többen még sosem mozdultak meg a Diagram-díj 32 éves történetében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés