bezár
 

színház

2010. 03. 26.
Egy toplessmodell halála a színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Másfél éve megöltek egy toplessmodellt Budapesten - ebből a valóban megtörtént esetből indul a Pelsőczy Réka által rendezett Kicsi nyuszi hopp hopp című előadás, melyet péntektől a budapesti Kinóban láthat a közönség.

Szkéné színház

Mint Pelsőczy Réka az MTI-nek elmondta, tavaly novemberben kereste meg őt a közös munka ötletével az akkor még főiskolás Csémy Balázs és Réti Adrienn. "Nem szeretem a megírt kétszereplős darabokat (...), de amikor hazamentem, bevillant egy kép: két ember ül egymás mellett, és a másiktól függetlenül vallomást tesznek" - emlékezett a kiinduló ötlet megszületésére a rendező.

Az alkotók ekkor olyan Magyarországon lezajlott történeteket kezdtek keresni, melyekben két fiatal valamilyen bűnbe keveredik. "Bizonyos történetek motívumait felhasználjuk az előadásban, de főleg Balázs és Adrienn improvizációiból és a mi fantáziánkból áll össze, hogy mi történhetett az idő alatt, amíg a két fiatal gyilkos menekült" - árulta el Pelsőczy Réka.

A rendező hangsúlyozta, hogy a valóban megtörtént eset csak a darab kiindulópontja: "Ahogy Füst Milán megírta a Boldogtalanokat, nekünk is egy több történetből összerakott előadásunk van, de természetesen sem a nevek, sem más részletek nem stimmelnek; ez egy fikció".
Mint hozzátette, az egész darabot a két fiatal színész játssza el a legkülönbözőbb stílusokban, maga a gyilkosság például bábjátékba megy át.

Pelsőczy Réka az előadás címére kitérve elmondta, Csémy Balázs és Réti Adrienn a közös munka során rengeteg anyagot gyűjtött: videóklipeket, szövegeket, zenéket, többek között a South Park animációsfilm-sorozatban is felhangzó Kicsi nyuszi hopp hopp című dalt: "Kicsi nyuszi, hopp, hopp, az erdőben ugrál, egereket fogdos, és fejbe vágja mind".

Mivel az egyik főszereplő toplessmodell, valamint az egész történet szinte még gyerek fiatalokkal esik meg, a dal címének többfajta asszociációja is lehet a darabban - indokolta választását a rendező.
A kétszereplős darab díszletét Pelsőczy Réka, a jelmezeket Tóth Hajni tervezte. Bábosként Tengely Gábor működik közre; a koreográfia Bodor Johanna, a videók Urbanizer munkái.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés