bezár
 

színház

2010. 03. 26.
Színházi világnap: Miskolc is készül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Miskolci Nemzeti Színház idén is változatos és színes programsorozattal várja a színházkedvelő érdeklődőket pénteken és szombaton a március 27-i színházi világnap alkalmából.

Szkéné színház

Árvai Judit, a teátrum sajtóreferense emlékeztetett arra, hogy a párizsi Nemzetek Színházának évadnyitója 1952. március 27-én volt, 1962 óta világszerte ennek a napnak az emlékére tartják meg a színházi világnapot. Mint azt az MTI-nek kiemelte, ez a megemlékezés nagyszerű lehetőséget teremt arra, hogy a közönséggel együtt ünnepelve közelebb kerüljön egymáshoz színész és néző, alkotás és befogadás.

A világnapi üzenet - amelyet idén Judi Dench angol színésznő fogalmazott meg - minden évben más-más elismert alkotóművész gondolatait összegzi színművészetről, kultúráról, illetve a békéről. Ezt az üzenetet a szombati előadások előtt felolvassák a teátrumban - tette hozzá a sajtóreferens.

A Miskolci Nemzeti Színház egyébként változatos programokkal várja a közönséget idén kétnaposra bővített rendezvénysorozatán. A színházba látogatók kulisszatitkokkal ismerkedhetnek meg, baráti hangulatú beszélgetéseken vehetnek részt a művészekkel, vagy akár velük közösen megalkothatnak egy színpadi jelenetet is - foglalta össze a kínálatot.

A részletek kapcsán elmondta: pénteken több különlegességgel lepik meg a közönséget, így 11.00 órától Most mutasd meg! címmel a színház művészei improvizálnak: Fabók Mariann, Fandl Ferenc, Lukács Gábor és Pap Lívia színművészek várják az érdeklődőket és a játszani vágyókat.

Szintén ebben az időben egy csésze tea kíséretében színházi történeteket ismerhetnek meg zenészszemmel a kíváncsiskodók. Váradi Katalin zenei vezetővel és Lendvai Péter első oboistával, a fafúvós szólam vezetőjével Filip Gabriella beszélget. Lesz színházi bejárás is, amelynek részenként a nézők a kulisszák mögé is betekinthetnek. De pénteken a táncosok sem unatkoznak, nyílt táncpróbát tartanak. A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozata ugyanis új bemutatóra készül: a Rómeók és Júliák premierje április 15-én lesz a Játékszínben - sorolta Árvai Judit.

A szombati programok közül kiemelte a Habos kakaó Tháliánál elnevezésű eseményt, amely során "egy békebeli habos kakaó és linzer mellett" versel és beszélget színházról, színjátszásról Máhr Ági, Fandl Ferenc, Kulcsár Imre és Lukács Gábor színművészek.

A sajtóreferens hozzátette: a színes programkavalkádból a gyermekek sem maradhatnak ki, számukra Leánder és Lenszirom elnevezéssel rajzpályázatot hirdetnek. Olyan alkotásokat várnak, amelyeken színházi élmények, kedvenc szereplők vagy jelenetek elevenednek meg. A legszebb alkotásokat kiállítják és jutalmazzák - tette hozzá.

A színházi előadásokon kívül szinte valamennyi program ingyenesen - de belépőjeggyel - látogatható, amelyet a színház jegyirodájában igényelhetnek az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés