bezár
 

színház

2010. 03. 24.
Magyar balettművészek a Dance Salad Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2010. március 29. és április 5. között a Magyar Nemzeti Balett szólistái - Popova Aleszja, Pazár Krisztina, Bajári Levente és Arhangelski Vladimir - Houstonban lépnek fel a híres Dance Salad Fesztiválon.

Az egyedülálló fesztivál létrehozása Nancy Henderek nevéhez fűződik, aki 1995 óta rendezi a gálát Houston városában. Az eseményen 2004 óta külföldi művészek is felléphetnek, s a fesztivál mára a nemzetközi táncélet egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát.
Fotó: Merlo P. Andrea
A 15. alkalommal megrendezett Dance Salad Fesztiválon 50 ország 85 vezető együttesének 470 táncművésze szerepelt eddig. Az Operaház balettművészein kívül fellépnek többek között a Flandriai Nemzeti Balett, a Norvég Nemzeti Balett, és az Angol Nemzeti Balett táncosai is.

A nézők 3 alkotást, Bajári Levente Way of Words című koreográfiáját, s a Karamazov tesvérek és az Anna Karenina egy-egy részletét láthatják majd a Magyar Nemzeti Balett művészeinek előadásában.

A gála egyik díszvendége Keveházi Gábor, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója lesz, aki április 2-án és 3-án gyakorlatot is tart a fellépő művészeknek.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés