bezár
 

zene

2010. 03. 22.
Milliomos lesz születésnapjára SuBo
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Milliomos lesz születésnapjára Susan Boyle. Az egyedül élő skót háziasszony, akit Glasgow-hoz közeli kisvárosi otthonán, Blackburnön kívül korábban senki nem ismert, tavaly tavasszal, 48 évesen lett gyakorlatilag öt perc alatt világhírű, miután hihetetlen énekhanggal döbbentette meg a brit ITV kereskedelmi televízió évente megrendezett tehetségkutató vetélkedőjének zsűrijét és közönségét.

prae.hu

Az énekesnő, akit azóta mindenki csak "SuBo" néven emleget, azonnal világszenzáció lett. A fellépéséről készült videót százmilliók látták az interneten, első, I Dreamed a Dream (Álmodtam egy álmot) című albumából eddig 3,1 millió fogyott Nagy-Britanniában és 8,5 millió a világban. A felvétel minden idők legkelendőbb bemutatkozó lemeze lett a brit piacon.

A hétfői brit sajtó beszámolói szerint SuBo ennek megfelelő ajándékra számíthat közelgő, 49. születésnapján: a lapok úgy tudják, hogy nemsokára megkapja a csekket a lemezeladások és a fellépések jogdíjaiból eddig összegyűlt négymillió fontról (több mint egymilliárd forint).

A Daily Mirror értesülése szerint SuBo első beruházása egy luxusvilla lesz, jelenlegi szerény tanácsi sorháza közelében.

A sztár korábban még rendre azt mondta, hogy esze ágában sincs elköltözni kisvárosi otthonából, amelyben - édesanyja három évvel ezelőtti halála óta - macskája, Pebbles az egyetlen lakótársa. A világhír azonban felkeltette a bűnözők és a túl kíváncsi rajongók érdeklődését is: SuBo például néhány hete - a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére szánt lemez felvételéről hazatérve - a házban futott össze egy ismeretlennel, aki éppen holmijai között kutakodott.

A család mindenképpen szükségesnek tartja, hogy SuBo biztonsági felszerelésekkel jobban védhető helyre költözzön. Az énekesnő testvére, az 59 éves John Boyle nemrégiben felvetette, hogy húga akár John Lennon sorsára is juthat, ha nem törődik saját biztonságával.

Lennont, a Beatles egykori frontemberét 1980-ban, New York-i otthona előtt, az utcán lőtte agyon egy zavart elméjű "rajongója", aki azóta is börtönben ül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés