bezár
 

színház

2010. 03. 21.
Színházak csatái (második forduló)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színházigazgatók, színészek, rendezők és dramaturgok élőben játsszák Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát, a nyolc éve működő Honfoglalót.

A három elődöntő során 27 színházi csapat mérkőzik meg általános műveltségi és színházi témakörökben. A középdöntőbe csak a 9 elődöntő csatáinak nyertese jut. A fődíjért a Pécsi Országos Színházi Találkozón játszik az a három csapat, amely akkorra már két győzelmet tudhat a magáénak. A játéknak komoly a tétje: a társulati tagok a több millió forint értékű reklám- és hirdetési megjelenésért küzdenek, amit a csapat színháza a 2010-2011-es évadban használhat fel.

A február végi első elődöntő győztesei: a Duna Művészegyüttes, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Tatabányai Jászai Mari Színház

Nézzük, mi várható a második fordulóban

A nap első csatája: A Győri Nemzeti Színházból három színész érkezik, dramaturg nélkül. Bátraké a szerencse! Kszel Attila, az egyik csapattag egyszer ezt mondta a mesékről egy blog oldalon: „Őseink idején, ha egy ember mesére vágyott, tennie kellett érte.” Lássuk, mit tesznek ők hárman a mesés győzelemért. A Koma házibajnoksággal döntötte el, kik közülük ebben a műfajban a legjobbak. Gyakorlatra biztos szert tettek. Sajnos a számlatömbjüket itt nem tudják majd használni SZJ 9231-es műv. tev. számmal, de reméljük, még többen megismerik őket. A POSZT-on így vagy úgy, biztos találkozunk velük. Az Új Színház csapatában egy „nagy honfoglalós” színész, egy gazdasági vezető, valamint Márta István igazgató-zeneszerző. Ha szerencséjük lesz, kapnak zenei és üzleti kérdéseket is.

A második csatában budapesti csapatok mérkőznek. Mindhárman teljesen más stílust képviselnek a színházi életben. A HOPPart a független színházakat erősíti. Ők is hasonlóan a Komához, házibajnoksággal döntötték el a csapatösszetételt. A Körúti Színház inkább a szórakoztató világból érkezik. Reméljük, itt is vidámságot lopnak a nehéz kvízpercekbe. Az biztos, hogy meg leszünk elégedve Udvarias Annamária és Kautzky Armand csodálatos hangjával. A Nemzeti Táncszínház értelemszerűen a tánc világában van otthon. Reméljük, jut majd nekik ebből a kérdéskategóriából is. Ők egyébként – amiről nem is tudnak -, sokat segítették kérdéseikkel a bajnokság előkészületeit.

A harmadik csata is hozhat izgalmakat és derűt. A Magyar Színház csapatában két színész és egy dramaturg. Január óta új igazgatójuk van. Egy ilyen változás lendületbe hozhatta a társulatot. A csapatkapitány, Szűcs Sándor állítja, Guelmino Sándor és Sipos Imre lesz az ész, az ő reflexei viszont - hoki-múltjára visszatekintve - kiválóan üzemelnek majd. Emlékeznek a hófehér hajú Dióra, azaz Dióssy Gáborra az uristen@menny.hu c. filmből? Vajon most is olyan „isteni” lesz? Az a hír járja, hogy nagyon okos, és több nyelven is beszél. De lehet, hogy ez csak kacsa? Majd kiderül. A Szkéné csapatában honfoglalózik majd igazgatója Regős János, és kollégája, Stubnya Béla mellett. Na és mi lesz a "nagydumásokkal"? Litkai Gergely, Bács Miklós és a tavalyi Sziget-arc, Janklovics Péter a Dumaszínházat képviseli. Litkai jogász, Bács ügyvéd, Janklovics színész is. Vajon mit művelnek majd Scherer Péterrel, alias Pepével, aki igyekszik majd kordában tartani a vetélkedőt a könyörtelenül rohanó játék-időben?

Ha mindezeket latba vetjük, és még ráteszünk egy lapáttal a kérdésekből, amiket a szervezők összeállítottak, akkor akár jól is szórakozhatunk majd március 28-án, 15 órától a Trafóban.

A http://www.dunatv.hu/vetelkedo és a szinhazakcsatai.honfoglalo.hu oldalakon belépőjegyeket is nyerhetnek a honlapokra látogatók!

Médiatámogatók: Pesti Est, Fidelio Est, Index, CEMP Média, Duna TV

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés