bezár
 

zene

2010. 03. 19.
Huszadszor tartják meg a Szentendrei Tavaszi Fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A helyben élő és alkotó művészek mellett a hazai művészeti élet egy-egy kiemelkedő egyénisége is bemutatkozik a pénteken kezdődött és március 28-g tartó, immár két évtizedes múltra visszatekintő Szentendrei Tavaszi Fesztiválon.

prae.hu

A Pest megyei városban tevékenykedő előadók és együttesek közül fellép többek között a Szentendrei Kamarazenekar és a Musica Beata kórus, akik virágvasárnapon adnak koncertet a református templomban.

Nagy érdeklődés övezi Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész életmű kiállítását is, amelyet a MűvészetMalomban nyitnak meg március 27-én - közölte Kiss Zsuzsa, a Szentendrei Kulturális Központ sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Mint kifejtette, Bogányi Gergely Liszt- és Chopin-műveket ad elő vasárnapi zongoraestjén, míg Lajkó Félix hegedűs és Brasnyó Antal brácsás lemezbemutató koncerttel járul hozzá a fesztivál sikeréhez március 26-án a Pest Megyei Könyvtár színháztermében.

A fesztiválon fellép Hobo, azaz Földes László is, aki József Attila megzenésített verseit adja elő a Városháza dísztermében. Kiemelt érdeklődés kísér egy rendhagyó produkciót is: Tasnádi István úgy mutatja be Phaedra királynő tragikus szerelmének történetét, hogy a klasszikus formákat mai nyelvvel és mai figurákkal ötvözi.

A Fédra Fitness című előadás helyszíne is rendhagyó, hiszen a mai szépséget, fiatalságot és egészséget megtestesítő fitness-teremben várja a közönséget a Krétakör társulat volt színészeiből alakult KoMa társulat és az ALKA.T. A március 27-én 18 és 21 órától is látható darab főszereplője Csákányi Eszter.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál részletes programja a www.szentendreprogram.hu honlapon tekinthető meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés