bezár
 

színház

2010. 03. 15.
Teltházas volt az idei debreceni DESZKA Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gazdag szakmai programok és teltházas színelőadások jellemezték a vasárnap este véget ért IV. DESZKA - Kortárs Magyar Drámák Fesztiválját, amely minden eddiginél több programmal várta egy héten át az érdeklődőket - összegezte a rendezvénysorozatot Vidnyánszky Attila, az eseménynek otthont adó debreceni Csokonai Színház igazgatója vasárnap az MTI-nek.

Szkéné színház

Az igazgató a vasárnap esti záró előadást megelőzően elmondta: a korábbi évekhez képest mintegy harmadával több előadást tartottak, ez a szám is mutatja a fesztivál fejlődését. Az idén 24 kortárs darabot adtak elő négy helyszínen.

Habár voltak kiemelkedő sikerek, mint a 20/20, a Líra és Epika, vagy a Képzeletbeli Operett című darab, mégis az az idei év tapasztalata, hogy erőteljesebben kell nyitni a közönség felé, és nem elegendő a szövegekre koncentrálni - mondta. Hozzáfűzte: a műsorszerkezetet is átalakítanák, elsősorban külföldön bemutatott magyar daraboket és a hazai klasszikusokat tűznének műsorra.

Terveik között szerepel a fesztivál nemzetközivé tétele. Ennek jelenleg az anyagi feltételei nem biztosítottak, annak ellenére sem, hogy az idén gazdálkodhattak eddig a legtöbb pénzből, mintegy 30 millió forintból - számolt be. Rámutatott: a fesztivál bebizonyította életképességét, és azt, hogy benne van a fejlődés lehetősége.

Vidnyánszky Attila szólt a szakmai programokról is: ezeken főleg a magyar drámák fordításának és külföldi menedzselésének lehetőségeit vitatták meg az elmúlt egy hét alatt, mintegy ötszáz érdeklődő jelenlétében.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés