bezár
 

film

2007. 01. 25.
Oscar-jelölt a PraeDVD szerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Oscar-jelölt a PraeDVD szerkesztője A PraeDVD egyik szerkesztőjének, M. Tóth Gézának Maestro című animációs kisfilmje bekerült az Oscar-esélyesek ötös csoportjába. Ezúton is gratulálunk neki!
Jankovics Marcell 1975-ben Oscarra jelölt Sisyphusa és Rófusz Ferenc A légy című Oscar-díjas alkotása (1981) után M. Tóth Géza és a Maestro révén újabb jelentős elismerést kaphat a magyar filmszakma.

prae.hu

Maestro1M. Tóth Géza rendező animációja egyszerű ötletre épül: a művész öltözőjében fellépésre készül: ideges és öntelt. A kisfilm hallucinációit jeleníti meg – tele humorral, iróniával, zenei leleménnyel és egy telitalálat csattanóval.

A négy és fél perces, 3D animáció (a Kedd Stúdió és a Magyar Televízió közös produkciója) a legjobb rövid rajzfilmnek járó díjat vihetné el három amerikai és egy norvég-kanadai vetélytársa elől. A többi esélyes gyártói között olyan nevek szerepelnek, mint a Pixar, a Disney, a National Film Board of Canada vagy a Blue Sky.

M. Tóth Géza, aki többek között a Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális Tanszékének vezetőtanára, így nyilatkozott (nekem ez tetszett a legjobban):

"Mi egy nyolc fős csapattal csináltuk meg a Maestrot. Olyan kisfilmekkel szállunk versenybe az Oscarért, amelyeken félezren dolgoztak. Ez olyan, mintha a magyar hadsereg állna szemben az amerikaival."

Végre lesz miért izgulnunk!

Maestro2

nyomtat

További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés