bezár
 

film

2010. 03. 10.
Családbarát filmeket preferál Floridában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háttérbe szorítanák a homoszexuális karaktereket felvonultató filmeket, tévésorozatokat, és inkább a "családbarát" alkotásokat támogatnák a floridai törvényhozók.

prae.hu

A republikánus többségű állami törvényhozás előtt lévő 75 millió dolláros csomagból olyan produkciók részesülhetnének legfeljebb öt százalékos adókedvezményben, amelyek családbarát megítélés alá esnek. A meleg és leszbikus karaktereket tartalmazó alkotások "nem feltétlenül olyanok, amelyekbe befektetnénk az adóra fordított dollárjainkat" - mondta a republikánus képviselők egyike.

A tervezet szerint egy műsor akkor minősülne családbarátnak, ha "különböző generációkhoz szólna, és felelős megoldással szolgálna a bajokra" - derült ki. Ezzel szemben nem kívánatosak azok a produkciók, amelyekben dohányoznak, káromkodnak, és amelyekben meztelenkednek vagy szexjeleneteket mutatnak.

A törvénytől azt remélik, hogy több munkahelyet teremt a floridai filmiparban. Emberjogi csoportok ugyanakkor elutasítják a tervezetet, és azt állítják, hogy az az adópénzekkel véghezvitt hátrányos megkülönböztetés.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Esszésorozat Juhász Ferencről – második rész
art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés