bezár
 

art&design

2010. 03. 09.
Pályázat: Vendégbarát múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fesztiválok Évében március 30-ig pályázhatnak a hazai kulturális intézmények a Vendégbarát Múzeum Programra.

prae.hu

A Vendégbarát Múzeum programra azok az érvényes működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények pályázhatnak, amelyek az elmúlt két évben nem nyertek támogatást a Vendégbarát Múzeum Program keretén belül - közölte a Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs irodája kedden az MTI-vel.

A muzeális intézmények három kategóriában versenyeznek egymással, a besorolást a 2008-as és a 2009-es látogatószám alapján a kiíró intézmények ellenőrzik. A határidőig beérkezett pályázatokat a Magyar Turizmus Zrt. és a pályázatot kiíró társszervezetek, az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárság, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársaiból álló előzsűri értékeli. A feltételeknek megfelelő pályázók közül a nagyközönség választja ki szavazataival a nyerteseket.

Az érdeklődők internetes játék keretében dönthetnek arról, hogy melyik intézmény érdemli ki a 2010 Vendégbarát Múzeuma címet. Az online szavazás április 9-én kezdődik a www.est.hu internetes portálon és május 2-án zárul le. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisa rendezvényen május 15-én rendezik meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A 2007-ben indult programra 2008-ban és 2009-ben mintegy 40 múzeum pályázott, amelyek közül 2008 óta a közönség választhatta ki a számára vendégbarát intézményeket. A Vendégbarát Múzeum program célja, hogy segítségével az elmúlt években történt látogatóbarát fejlesztések híre eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés