bezár
 

film

2010. 03. 07.
Danny Glover felhívása: ne viseljen senki Hugo Boss-öltönyt az Oscar-gálán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Danny Glover színész és polgárjogi aktivista felszólította a vasárnap este tartandó Oscar-díjátadó ünnepségen részt vevőket, hogy ne viseljenek Hugo Boss márkájú ruhákat tiltakozásul azért, mert a német tulajdonú luxuscég egy Cleveland környéki gyárának bezárása miatt közel 400 ember vesztheti el az állását.

prae.hu

A Halálos fegyver sztárja felhívását a Workers United szakszervezettel együtt intézte a hírességekhez, akiket ünnepi öltözetükön még egy "Hagyjátok nyitva a Hugo Boss üzemet!" feliratú kitűző viselésére is buzdított.

A Workers United képviseli a gyár dolgozóinak legnagyobb részét. Véleményük szerint a clevelandi üzem nyereséges, az anyavállalat csak azért akarja bezárni, mert az előállítási költségek alacsonyabbak Európában - a cégnek már van egy törökországi üzeme, valamint számos romániai és bolgár alkalmazottja.

A Hugo Boss metzingeni központja szerint az amerikai üzemegység kapacitása alatt működik, és globálisan nem versenyképes. Tavaly tárgyalásokat folytatott a dolgozókkal az órabérek 13 dollárról 8,30-ra csökkentéséről, ezután döntött decemberben a bezárás mellett.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés