bezár
 

zene

2010. 03. 05.
Balkáni zeneünnep magyar résztvevőkkel Madridban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A madridi Fiesta Balcánica vendége az esztergomi Club Era zenekar, amely a balkáni zenei fesztivált szervező Cíngaro Drom együttessel három alkalommal is fellép a spanyol fővárosban.

prae.hu

A két zenészcsapat pénteken a Navegatori klubban ad közös koncertet, de szombaton és jövő kedden is együtt muzsikál különböző helyszíneken.
Mint Végvári Tamás madridi oktatási és kulturális szakdiplomata az MTI-nek elmondta, mindkét együttes fúziós világzenét játszik, s mindkettő utcazenészekből alakult. A Club Era Esztergomban kezdte pályafutását, erős, ütemes kísérettel a magyar népdalt, a balkáni zenét keveri az ausztrál őslakosok dallamaival.

A zenekar föllépett már Szlovákiában, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban és Ausztriában, 2007-ben pedig elnyerte a veszprémi UtcaZene fesztivál fődíját. Első albumuk Kicsi nekem ez a ház... címmel 2008-ban jelent meg.

A Madridban föllépő együttesben játszik Bakai Márton, Balogh Balázs, Pokornyik Roland, Páldi Zoltán, Clemente Gábor, Zeitler Ádám és Latorczai Balázs. Szereplésük a madridi magyar nagykövetség, az Oktatási és Kulturális Minisztérium PANKKK programja (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) támogatásával valósul meg - tette hozzá a szakdiplomata.

A március 12-ig tartó Fiesta Balcánica szervezője a madridi Cíngaro Drom, amelynek vezetője a magyar Horváth Ambrus. Az együttes nemzetközi: spanyol, portugál és szerb zenészek játszanak benne elsősorban balkáni cigányzenét sok rézfúvóssal.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés