bezár
 

film

2010. 03. 03.
Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei és a tavalyi magyar filmszemlén bemutatott alkotásokból tartanak vetítéssorozatot a Vajdaság nyolc településén.

prae.hu

A Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban című program Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmjével kezdődött meg kedden Szabadkán. A korrupt városvezetőkről és gengszterekről szóló nyitófilm vetítését követően a közönség a film alkotóival és szereplőivel rendezett beszélgetésen vehetett részt - írja a Magyar Szó című vajdasági napilap szerdai számában.

A Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban vetítéseit Szabadkán a Lifka Sándor Art Moziban tartják - az intézmény négy éve társszervezője is a rendezvénynek. László Edit igazgató elmondta, hogy az elmúlt két és fél hónapban, amióta a felújított Lifka-épület mozitermébe várják a nézőket, nőtt a látogatottság, a filmhét iránt pedig mindig is nagy volt az érdeklődés, még ha nem is telt házas minden vetítés.

Az igazgató szerint a vajdaságiaknak sokat jelent ez a rendezvény, hiszen ezeket a legújabb magyar alkotásokat csak Magyarországon nézhetnék meg. Ezért a mozi tervei között szerepel, hogy rendszeresen vetítsenek magyar filmeket.

A 40. és 41. Magyar Filmszemle alkotásaiból válogatott filmeket ezen a héten Szabadkán kívül Magyarkanizsán (Kanjizsa), Topolyán (Bacska Topola), Kishegyesen (Mali Idos), Újvidéken, Zentán, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Csókán láthatják a mozikedvelők.

A filmhét programjában szerepel még például A vágyakozás napjai, az Intim fejlövés, a Kaméleon, a Poligamy, a Koccanás, az Apaföld, a Halálkeringő, az Utolsó idők, az Egon és Dönci vagy a 9 és fél randi.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés