bezár
 

art&design

2010. 03. 02.
Neolux Panoptikum - Kiállítás a Miskolci Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Neolux Panoptikum elnevezéssel különleges kiállítással várja az érdeklődőket csütörtöktől a Miskolci Galéria: Kovács Budha Tamás és Tábori András tárlatán a városi térhez és a lokális problémákhoz kapcsolódó kérdésfeltevésekre reflektáló filmdokumentációk, videóanimációk, grafikák és fotóalapú munkák is megjelennek.

prae.hu

Barázda Eszter, a Miskolci Galéria sajtóreferense az MTI-nek kifejtette: a kiállítás előzménye egy kéthetes miskolci alkotóházi ösztöndíj, amelynek részeként az alkotók (Tökmag Gruppo) a városi térhez kapcsolódó és a lokális problémákra reflektálva hozták létre művészeti alkotásaikat.

Céljuk egyrészt Miskolc lakótelepi firkáinak felkutatása, feltérképezése, dokumentálása és kategorizálása, másrészt ezeknek a firkáknak a naiv formavilágát felhasználó videók elkészítése volt - mutatott rá a szóvivő.
Beszámolt arról, hogy a programot a Kortárs Művészeti Intézet szervezi a "vízuM"-ban, azaz a Miskolci Galéria kamaratermében, amely ez év januárjától kortárs művészeti kiállítótérré vált és a Miskolci Kortárs Művészeti Intézet kiállításainak, projektjeinek ad helyet.

A névválasztás magában hordozza a helyszín célkitűzéseit: a "vízuM" olvasata kettős. "Egyrészt olyan hazai és nemzetközi szinten elismert programot és bemutatkozási lehetőséget szeretnénk kínálni a pályakezdő művészeknek, ami akár a belépőjük is lehet a művészeti életbe; másrészt a kiállítások, projektek és a hozzájuk szervesen kapcsolódó tárlatvezetések jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a nagyközönség a kortárs művészettel megismerkedjék" - fűzte hozzá a sajtóreferens.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés