bezár
 

art&design

2010. 03. 01.
Idén is lesz ásványfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Számos újdonsággal és a közönség által kedvelt, visszatérő programokkal várja március 6-án és 7-én látogatóit az immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezendő Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál a Miskolci Egyetem előcsarnokában és díszaulájában, a fesztivál témája: Ásványok és az ember - Ásványok mindennapjainkban.

prae.hu

A fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: idén egy újabb, eddig nem ismert természetes zeolit ásvány felfedezése is aktuálissá teszi az ásványok különleges világát.

A rendezvény célja a földtudomány bemutatása és megismertetése, ezt szolgálják a csiszolt és csiszolatlan ásványokat, féldrágaköveket, különböző különleges kőzeteket bemutató kiállítók is, akik nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de vásárolni is lehet náluk.

Olyan kiállításokat láthatnak majd az érdeklődök, amelyekből az is kiderül: az ásványok hogyan vannak jelen mindennapi tárgyainkban, például a számítógépekben, megtudható az is, hogy egy teljesen átlagos mobiltelefonnal hogyan lehet szeizmikus méréseket végezni, vagy azt, hogy mi az ásvány-előkészítés feladata.

A fiatal generáció számára pedig szeretnék az ásványokat, kőzeteket játszóeszközként bemutatni, ezért a kézműves játszóházban dísztárgyakat, szobrokat tudnak készíteni puha kőzetekből, természetes ásványokból készült festékkel pedig festhetnek is az érdeklődők, vagy kipróbálhatják ügyességüket az aranymosás terén.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés