bezár
 

színház

2010. 03. 01.
Monodráma fesztivál Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Egri Tavaszi Fesztivál Keretében immár ötödik alkalommal rendez monodráma fesztivált az egri Gárdonyi Géza Színház.

Szkéné színház

A március 27. és 31. között tartandó seregszemlén 20 színpadi produkciót láthat a közönség, emellett esténként úgynevezett monozenei programokat rendeznek zenészek és énekesek részvételével.

Mint azt Csizmadia Tibor, a színház direktora megfogalmazta, a monodráma őszinte műfaj. Kiáll a színész a színpadra és egy pillanat alatt kiderül róla, hogy magára tudja-e irányítani a figyelmet. Nemcsak az köti le a nézőt, amit mond, hanem az is, ahogy mondja, a létezése, a gondolkodása, az a képesség, ahogy berendezi maga körül a teret és így teljes értékű színpadi estét szerez a közönségnek.

Közlése szerint azért tartják minden második évben a fesztivált, mert azt tapasztalják, két év kell ahhoz, hogy az országban létrejöjjön olyan kínálat, amelyből a válogatás után kellően magas színvonalú eseménysorozatot tudnak szervezni.

Mint mondta, az előadássorozatnak már rajongótábora alakult ki. Van, aki az előadások nyolcvan százalékát végignézi, szinte beköltözik a színházba. Az ilyen, több előadást is megtekintő nézők miatt bérletet bocsátottak ki - tette hozzá az igazgató-főrendező.

Az előadók között olyan színészekkel találkozhat a közönség, mint Eszenyi Enikő, Csákányi Eszter, Fesztbaum Béla vagy Kern András. Rajtuk kívül egy cseh és egy szlovák művész produkcióját is megtekinthetik az érdeklődők.

A monozenei eseményeken mások mellett Darvas Ferenc, Falusi Mariann és Bornai Tibor zenél, énekel a közönségnek Egerben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés