bezár
 

zene

2010. 03. 01.
A rock-korszak kevéssé ismert relikviái
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új épülettel bővült a rock and roll nagyjainak clevelandi múzeuma, így az érdeklődők ezentúl olyan dokumentumokat, archív felvételeket és relikviákat is láthatnak, amelyek eddig hely híján a raktárban porosodtak.

prae.hu

Az új, de cseppet sem hivalkodó épület, amely nagyjából két kilométerre fekszik az Erie-tóra néző impozáns "anyamúzeumától", többek között bemutatja Jim Morrison első költeményét, az 1981-82-es Rolling Stones-koncertturnéról készült videót és lehetővé teszi, hogy a rajongók beleolvassanak a Grateful Dead, Whitney Huston vagy Patti Smith leveleibe. A 12 millió dollárból felhúzott múzeumi épületben az öregedő lemezek digitalizált formában lesznek meghallgathatók.

A fotók, felvételek, albumok, valamint írott dokumentumok átköltöztetése már meg is kezdődött. A látogatók a rock történetének legátfogóbb könyvtárát találják majd a legkorszerűbb technikával fölszerelt helyszínen.

A könyvtár nem a rocktörténet kiemelkedő személyiségeire összpontosít - hangsúlyozta Robert Madison, az épület tervezője. Mint kifejtette, az elsődleges cél egy olyan hely megteremtése volt, ahol a látogatók "azoknak az embereknek a történetét és filozófiáját tanulmányozhatják, akik a rockkorszak fénykorában éltek".

Az épületet a múzeum a Cuyahoga főiskolával osztja meg, amely kreatív művészeti programokat szervez majd oda a diákok számára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés