bezár
 

színház

2010. 03. 01.
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett hétfőn; az együttes Ausztriában, Németországban és Svájcban összesen 18 előadást tart három és fél hét alatt.

Szkéné színház

A turné első állomásán, Salzburgban a Chaplin-balettet adják elő a győri táncosok kedden - mondta Kiss János balettigazgató indulás előtt az MTI-nek.

A Mindig mosolyogj (Keep smiling) - Hódolat Chaplinnek című produkciót, Ben van Cauwenbergh és Dmitrij Simkin koreográfiáját a továbbiakban több városban, köztük Welsben, Winterthurban, Kasselben és Offenburgban viszik színre.

A turné másik produkciója a Stravinsky-est. A Petruskát és az ugyancsak Igor Stravinsky zenéjére készült Tavaszi áldozatot Neuburgban, Landauban és Bad Kissingenben adja elő az együttes. A Petruska Dmitrij Simkin és James Sutherland koreográfusok közös alkotása, a Tavaszi áldozat pedig Kun Attila koreográfiája.

A balettművészek busszal járják végig a turné állomásait, a jelmezeket, díszleteket kamion szállítja az egymást követő helyszínekre - mondta Kiss János, akit a napokban választott meg az együttes igazgatójává újabb öt évre a fenntartó győri önkormányzat legutóbbi ülésén.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés