bezár
 

art&design

2010. 02. 28.
Ötven éve jött létre az első Playboy Klub
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kerek évfordulóra készül az idén a Playboy-birodalom: ötven évvel ezelőtt, 1960. február 29-én hozta létre Chicagóban a cégalapító, Hugh Hefner az első Playboy Klubot.

Az intézmény megszületése egyszersmind lehetőséget nyújtott a Playboy Nyuszik (Bunny), a lengeöltözetű, nyuszi kosztümös, tökéletes testű lányok kulturális ikonjának megteremtésére is, jóllehet kezdetben csak a felszolgálás volt a feladatuk.

A cég hatalmas partikat, kiállításokat és visszaemlékező cikkek megjelentetését tervezi a jubileumra. Június 10-én a világ ötven városában rendeznek egyszerre Playboy Klub-partikat, de hogy pontosan hol, az egyelőre még titok.

Az eredeti Playboy Klubokból egyébként - számuk a kezdeti időkben mintegy negyvenre rúgott - ma már egy sem üzemel. Az Egyesült Államokban az utolsó 1988-ban zárt be.

A nyuszi kosztümös felszolgáló lányok "ötlete" azonban túlélte a bezárási hullámot, olyannyira, hogy 1996-ban Las Vegasban, a Palms Casino Resortban újra megnyílt egy Playboy Klub. Példáját az idén két másik követi, méghozzá a floridai Miamiban és a mexikói Cancúnban.

A bevétel mindenesetre jól jön a Playboy magazint is kiadó vállalkozásnak, a Playboy Enterprises-nak, amely a külső csillogás ellenére bizony egyre komolyabb anyagi veszteségekkel küzd az utóbbi években.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés