bezár
 

zene

2010. 02. 26.
Rost Andrea a Budapesti Vonósok vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Királyi koncertek elnevezéssel indított koncertsorozatában a Budapesti Vonósok Kamarazenekar Rost Andreával lép föl hétfőn este a Corinthia Grand Hotel Royal dísztermében.

prae.hu

A programban Haydn B-dúr (Királynő) szimfóniája és Mozart C-dúr szimfóniája hangzik el. Rost Andrea két áriát énekel Haydn A teremtés című oratóriumából, Pamina áriáját Mozart A varázsfuvola című operájából és az Exsultate, jubilate koncertáriát, amely az énekesnő szerint kihagyhatatlan darabja egy ilyen bécsi klasszikus szerzők darabjaiból összeállított hangversenynek.

Mint azt Rost Andrea az MTI-nek elmondta, a vokális számokat az ő választása szerint szerkesztették a műsorba, kívánsága volt, hogy A teremtésből énekeljen, nem csupán azért, mert Haydn Orfeusz és Eurüdikéjében ismét nagy sikerrel énekelte Eurüdikét a Magyar Állami Operaházban, hanem mert az oratórium az általa kedvelt alkotások közé tartozik, szívesen énekelné Budapesten is a teljes művet.

Szokolay Orsolya a zenekar titkára beszámolt arról, hogy ez a második "királyi" koncertjük. Az elnevezés egyrészt a helyszínt adó szálloda nevére is utal, másrészt - és ez talán a fontosabb tényező - arra, hogy a sorozathoz a magyar zeneélet legmegbecsültebb művészeit kérték fel.

Az átépítésre váró, bezárt Zeneakadémiától valóban csak egy "ugrásra" található a reprezentatív terem, ahol az 1930-40-es években nagy kamarazenei élet folyt.

Azért is választották a sorozat helyszínéül, hogy segítsenek ismét bekapcsolni a koncertéletbe. Az első, 2009 októberi esten Szabadi Vilmos lépett föl a Budapesti Vonósokkal, Rost Andrea után pedig Perényi Miklós lesz a vendégük. Tervezik, hogy ősztől újabb sorozatot indítanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés