bezár
 

irodalom

2010. 02. 26.
Keresik a legszebb "pécsi verset"
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legszebb "pécsi verset" keresik a baranyai megyeszékhelyen, a költeményekre március végéig szavazhatnak a város lakói.

prae.hu

Kőhalmi Andrea, a Művészetek és Irodalom Háza igazgatója csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Sólyom Katalin Jászai-díjas színművész ötletét a Jelenkor Alapítvány és a művészetek háza karolta fel.

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részét képező kezdeményezés célja, hogy a legszebb, legnépszerűbb Pécset említő, arról szóló, vagy ahhoz kapcsolódó alkotásokat irodalmárok és az itt élők bevonásával válasszák ki.

A Jankovits László, Nagy Imre és Ágoston Zoltán alkotta szakmai kuratórium már megjelölt száz pécsi kötődésű költeményt Janus Pannonius korától napjainkig, ezek olvashatók a Jelenkor honlapján, a www.jelenkor.net címen. A legszimpatikusabb alkotásokra ugyanitt, illetve postai úton a művészetek házának címzett levélben, vagy az intézményben személyesen március 31-ig lehet.

A kiválasztott legszebb költeményeket egy, a Költészet Napja programsorozathoz kapcsolódó április 12-i gálaműsoron adja elő Dunai Tamás, Kézdy György, Kiss Mari és Sólyom Katalin, de a versek az MR6 Régió Rádióban és a Pécs Televízióban is hallhatók majd.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés