bezár
 

színház

2010. 02. 24.
Filmrendezők színháza a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 9-én látható utoljára Magyarországon Mundruczó Kornél Frankenstein-terv című darabja, a Trafó Kortárs Művészetek Háza azonban nem marad filmrendező által jegyzett színházi produkció nélkül: március 10-én tartják Elfriede Jelinek Pejó Róbert által színpadra állított, Kézimunka című darabjának munkabemutatóját.

Szkéné színház

A filmes munkáiról is ismert Mundruczó Kornél által rendezett, és Bíró Yvette-tel írt Frankenstein-tervet már csupán hat alkalommal láthatja a közönség: február 28-án, március 1-jén, 6-án és 9-én egy-egy időpontban, március 7-én pedig délután és este is - tájékoztatta a Trafó az MTI-t.

A televíziós valóságshow-k és a színház elemeit vegyítő, szűk térre tervezett előadásnak ezúttal rendhagyó helyszín, egy, a Trafó közelében található Tűzoltó utcai üzlethelyiség ad otthont.

A Frankenstein-tervben szerepel Monori Lili, Rába Roland, Mezei Kinga, Wéber Kata, Tóth Orsi, Derzsi János, Spolarics Andrea, Terhes Sándor, Stork Natasa, Frecska Rudolf, Nagy Zsolt, valamint Kiss Ágota. A díszletet és a jelmezeket Ágh Márton tervezte.

Az idei Magyar Filmszemlén a legjobb rendező díját megosztva elnyerő Pejó Róbert Elfriede Jelinek Kézimunka (Stecken, Stab und Stangl) című darabját állítja színre a Trafóban.

"1995-ben egy rasszista bombája négy fiatal romát gyilkolt meg Burgenlandban, csak mert elkövették azt a hibát, hogy nem öltöttek időben számunkra ismerős külsőt és nevet. Jelinek elítéli a tettet, melyet a fajgyűlölő kisebbség tagja követett el, de még inkább elítéli a többségi társadalom álságos gyászszónokainak és belenyugvóinak kórusát, hisz nekik köszönhetően az élet úgy megy tovább, mintha mi sem történt volna" - szól a drámáról a Trafó ismertetője.

A Nobel-díjas osztrák írónő első magyarországi színpadi bemutatójára a kortárs külföldi drámák hazai, és a kortárs magyar darabok külföldi bemutatására alakult PanoDráma vállalkozott. A Kézimunka szerepeit Csákányi Eszter, Kaszás Ágnes, Scherer Péter és Szalay Marianna alakítják, a látvány Izsák Lili munkája.

A március 10-i munkabemutató után a darab premierje április 21-23-án lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés