bezár
 

art&design

2010. 02. 24.
Kesudió és textilek Mozambikból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mozambiki batikművészek kézzel festett textiljeiből, a Dhlambo nevű közösségi művészegyesület tagjainak munkáiból nyílik kiállítás szerdán a Merlin Színházban, egyúttal megkezdi működését a Merlin falain belül a fair trade, a méltányos kereskedelem boltja.

prae.hu

A délkelet-afrikai Mozambikban működő egyesület tagjainak tárlatát - amely április 22-ig látható - Gassama-Szabó Bernadett művészettörténész nyitja meg, utána Újszászi Györgyi, a Védegylet munkatársa, a magyarországi Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség elnöke beszél a fair trade mozgalomról.

A méltányos kereskedelem (fair trade) lényege, hogy az általános világpiaci áraktól függetlenül olyan árban állapodnak meg a résztvevők, amely valóban kifejezi az előállítók anyagi és munkaráfordításait, figyelembe véve a gazdasági, szociális és ökológiai körülményeket - tájékoztatta az MTI-t Újszászi Györgyi.

Mozambikban a száraz időszakot novembertől áprilisig az esős évszak váltja, s ez a végéhez közeledik. Érik a kesudió, amely az ország fő exportcikke, a Zambézi folyó torkolatvidékén pedig ilyenkor a cukornádat vágják - adott tömör országismertetőt a magyar Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség elnöke.

A Fair Világ közhasznú szervezet, tagjai civil egyesületek, mint például a Védegylet, vagy a Tudatos vásárló.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés