bezár
 

irodalom

2010. 02. 23.
Drámapályázat: 410 szöveg érkezett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várakozáson felüli mennyiségű, 410 érvényes pályamű érkezett a Magyar Rádió (MR) drámapályázatára, amelynek nyerteseit május 25-ig választja ki a zsűri - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

prae.hu

Solténszky Tibor, az MR1-Kossuth Rádió Művészeti Produkciós Szerkesztőségének vezetője közölte: korábban is kiírtak már mind meghívásos, mind nyitott drámapályázatokat.

A legutóbbi, 2009. szeptember 21-én közzétett felhívásban az MR olyan drámai műveket várt a 2010. február 15-i beadási határidőre, "amelyek magas irodalmi színvonalon ragadják meg korunk életérzéseit, hangulatait és problémáit; egyaránt alkalmasak lehetnek rádiójáték-, illetve színpadi feldolgozásra is".

Az MR gyakorlatában példátlan mértékű a most tapasztalt érdeklődés, ezért módosult az eredeti elbírálási határidő (március 27.) is - tette hozzá.

A szövegkönyveket hét tagból álló szakmai zsűri bírálja el, ennek tagja Bereményi Géza, Gothár Péter, Marton László, Molnár Piroska, Radnóti Zsuzsa, Vidnyánszky Attila és Solténszky Tibor.

Utóbbi tájékoztatása szerint a 4,5 millió forint összdíjazású pályázaton eddig meg nem jelent, be nem mutatott, más pályázaton nem indított művel, esetleg művekkel lehetett indulni. Mivel kizárólag jeligés műveket fogadtak be, csak a zsűri döntése után válik ismertté a szerzők neve.

"Nemcsak tematikailag, de műfajilag is megkötések nélküli pályázatot hirdettünk: lehetett bohózattal, tragédiával, szatírával, életképekkel, azaz bármilyen drámai alkotással jelentkezni" - fogalmazott az MR munkatársa. Hozzátette, hogy a színpad nyelvén jól megfogalmazott darabok rádióváltozatának elkészítésében rádiós dramaturgok fognak segítségét nyújtani.

A legjobb művek a Rádiószínház műsorában szólalnak meg először; gyártásukat ősszel kezdik meg, és karácsony környékén kerülnek a rádióhallgató közönség elé.

Az MR szerkesztőségvezetője hangsúlyozta: a magyarul játszó színházak figyelmét is szeretnék felhívni az erre érdemes írásokra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés