bezár
 

art&design

2010. 02. 22.
Párizsi rezidens program fiatal magyar képzőművészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rezidens programra szóló pályázatot írt ki egy párizsi galéria fiatal külföldi kortárs képzőművészeknek a helyi kulturális intézetek, köztük a Párizsi Magyar Intézet (PMI) közreműködésével.

prae.hu

A Palais - Royal OpenAir elnevezésű rezidens programra 40 év alatti vizuális művészek jelentkezését várja a francia főváros szívében, a Palais Royal kertjében található Peter's Friends galéria és a PMI - tájékoztatta a kulturális intézet hétfőn az MTI-t.

A fiatal európai tehetségek párizsi megismertetését szolgáló programra a magyar képzőművészek május 7-ig nyújthatják be jelentkezésüket. A nyertesnek július 5. és 30. között párizsi tartózkodást és egy erre az alkalomra, szabadon választott téma alapján létrehozott projekt számára önálló kiállítást biztosít a Peter's Friends galéria, amely a kiállított műveket látogatóinak megvásárlásra kínálja.

A galéria a Palais Royal, az egykori királyi palota árkádjai alatt található. A Louvre múzeumával szembeni épület ma Franciaország egyik legnevesebb színházának, a Comédie Francaise-nek, a francia Államtanácsnak és a kulturális minisztériumnak ad otthont.

A pályázatról további információkat és a jelentkezési lapot angol és francia nyelven a www.propenair.com honlapról lehet letölteni.
A PMI tájékoztatása szerint az idén először meghirdetett Vasarely ösztöndíjat Vincze Ottó nyerte el; erre a pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma írta ki.

Az ösztöndíj egymillió forintot, valamint június és szeptember közötti szabad alkotói időszakot biztosít. A felhívásra összesen 33 képzőművész pályázott. A nyertes két hónapot tölthet a PMI-ben és az aix-en-provence-i Vasarely Alapítványnál, majd a PMI Vasarely Galériájában kiállítást rendeznek műveiből.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés