bezár
 

art&design

2010. 02. 19.
Kétméteres gitárok a miskolci Kocsonyafesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A már megszokott jégszobrok mellett az idén tizenegy, egyenként két méter magas műanyag gitárral telik meg Miskolcon a Szinva-terasz a pénteken kezdődő jubileumi, tizedik Kocsonyafesztivál alkalmából, innen indul az egész országot bejáró útjára a gitáROCK! szabadtéri művészeti produkció.

prae.hu

Az új street art gitárok - hasonlóan a Budapesten évekkel ezelőtt megjelent Cow parade teheneihez - egyedi alkotások, a festésre közismert művészek és közéleti személyiségek vállalkoztak.

Feladatuk az idén az volt, hogy a Fender által jóváhagyott Fender Stratocaster gitártesteken mutassák be, mit jelent számukra a zene. Figyelemre méltó és nagyon különböző alkotások születtek: az alkotók között ismert rádiós személyiségek - Bochkor Gábor, Boros Lajos, Voga János, Sebestyén Balázs, Rákóczi Fereencz, Vadon Jaános - találhatók, de vállalta a felkérést a HVG címlapkészítője Szoboszlay Péter és Kőhalmi Zoltán, miként Geszti Péter is. Két ismert festő - ef. Zámbó István Szentendréről, Tóth Tamás Keszthelyről is útjára indította a Stratocastert.

Csak erre az alkalomra összeálltak a hazai rockújságírás ismert szereplői – Uj Péter (Index) és Bihari Balázs (WAN 2), kiegészülve két zenei bloggal (LG, Quart) –, és egészen rendhagyó módon dolgozták fel a hazai rockújságok fejlődéstörténetét. A 11. gitár is különleges: ismert tetoválóművészek alkotása.

A gitáROCK! a kocsonyafesztiválon láthatóak először, majd az év folyamán szinte valamennyi fontosabb szabadtéri kulturális eseményen feltűnnek, majd az év végén ismét visszatérnek Miskolcra és 2011-ben a ROCK! - miskolci rockmúzeum területén láthatóak majd.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés